piątek (9 listopada) o godz. 18.00 w Piskim Domu Kultury odbędzie się finałowa gala obchodów, organizowanych przez Muzeum Ziemi Piskiej. W programie m.in. wykłady, koncert Niny Nu i Jacka Prokopowicza, improwizacja Melchiora Wańkowicza w wykonaniu Mariusza Szczygła oraz prezentacja nowego numeru pisma „Znad Pisy”.

sobota (10 listopada) odbędzie się koncert patriotyczny. O godz. 17.00 w Społecznym Ognisku Muzycznym w Piszu wystąpi Piski Chór Kameralny pod dyrekcją Lecha Ostrowskiego.
niedziela (11 listopada) o godz. 11.11 na Stadionie Lekkoatletycznym przy I LO w Piszu. Inicjatywę wsparli poseł Jerzy Małecki, który ufundował kotyliony i biało-czerwone flagi. Burmistrz Pisza Andrzej Szymborski sponsoruje zakup medali, a starosta piski Andrzej Nowicki grochówkę.
Po sportowych emocjach oficjalna część uroczystości.

niedziela (11 listopada) godz. 15.00 odprawiona zostanie Msza św. w Kościele p.w. św. Jana Chrzciciela w Piszu.

Po nabożeństwie uroczystości przeniosą się pod Pomnik Wolności, gdzie zaplanowano Apel Pamięci. (Chór Vox Matris, Piska Orkiestra Dęta, a także asysta wojskowa z OSPWL Orzysz w Bemowie Piskim. )

– niedziela (11 listopada) godz. 17.00 w Piskim Domu Kultury wystąpi Michał Sołtan.

Zapraszamy na uroczyste obchody 100 lecia odzyskania przez Polskę Niepodległości w Piszu

Zarząd MOZPO NSZZ „Solidarność” w Piszu